27 вересня у нашому місті у церкві Воздвиження Чесного Хреста відзначається величний празник (храмове свято). Храмове свято церковці – старенької, але так вимоленої не одним поколінням надвірнянців. Вже вкотре у історії цього храму збираються віряни, щоб засвідчити свою любов до Розп’ятого Христа та віддати шану і честь Його Хресному знамену. Збираються, щоб піднести Господнього Хреста в своїй душі та засвідчити силу Знамена нашого Спасіння. Адже українському народові, який вже більше дві тисячі років живе під благословенною тінню Чесного і Животворящого Хреста Господнього, така необхідна святість та християнська набожність до Пресвятої Богородиці та святих української землі для скріплення духу, віри і братньої любові

З Божої волі, за ініціативи настоятеля храму отця Ігоря Шліхутки, спільними зусиллями всієї громади та багатьох небайдужих парафіян проведена значна частина ремонтних та відновлюваних робіт цієї святині, яка із плином часу потребує реставрації та ремонту. Стара дерев’яна церква, привезена з села Манява, яка є зразком гуцульської народної архітектури, переживши закриття та руйнування в складний тоталітарно-комуністичний період, вже більше як століття кличе вірних на Божественну літургію. І тепер, в цей важкий для нашої держави час, це свято повинно згуртувати всіх нас в молитві за мир.

З нагоди величого релігійного свята прийміть найщиріші вітання. Нехай цей урочистий День принесе світло до Ваших родин, затишок та Господню благодать і наповнить Ваші серця світлими почуттями віри, надії і любові. Нехай Господь обдаровує всіх Вас многими літами, міцним здоров’ям, духовною силою, наснагою, дарує всесильну свою допомогу у щирій праці на славу Христової Церкви, нашої громади та всієї України.

Додати коментар