Обов’язок усіх батьків - це любити, захищати, виховувати свою малечу. Особливу увагу малюкам Надвірнянщини відвели 2 червня бо саме в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Низка заходів, танці і веселощі та безліч розваг - усе для того, щоб зробити свято, тим, за ким майбутнє.
Свято розпочалось з урочистої ходи під назвою «Діти – наше майбутнє» від майдану Шевченка до зони відпочинку ім.. Назарія Яремчука у супроводі духового оркестру районного будинку культури за участі представників районної та міської влади, дітей, молоді, батьків та громадськості.


Декан Надвірнянського деканату УГКЦ отець Андрій Бакота поблагословив всіх учасників святкового дійства.

Привітав маленьких українців голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак:
«Дитина в сім'ї є продовженням роду, а в державі - запорукою подальшого існування народу. Від нас дорослих залежить, в якій державі будуть жити наші діти, якою мовою вони розмовлятимуть та на яких традиціях зростатимуть. Дорогі хлопчики і дівчатка Надвірнянщини, не має більшого щастя аніж бачити Ваші щасливі посмішки. Бажаю Вам міцного здоров’я, хай всі хвороби обходять Вас стороною, а Божа ласка та благословення супроводжуватиме протягом всього життя. Зростайте люблячими синами й доньками своїх батьків.» - наголосив Іван Гурмак.

З вітальним словом також виступив депутат обласної ради Михайло Іваночко:
«Сьогодні для наших дітей найбільш потрібним є мирне українське небо. Тож ми повинні докладати максимум зусиль щоб боротьба за свободу рідної землі завершилася перемогою нашого покоління, щоб кожна дитина мала змогу якнайдовше побути в країні щасливого дитинства. Від щирого серця бажаю злагоди, миру та добробуту кожній родині, терпіння батькам і розуміння. Піклуйтесь про своїх дітей бо вони майбутнє України!» - відзначив Михайло Іваночко.


Урочистості продовжились святковим концертом районного центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання. Святкового настрою придавали пісні і танці у виконанні вихованці закладу, під керівництвом С.Дремлюги, Н.Боднарчук ,В.Демчук, Т.Гаврищук, Н.Карпової, О.Панасюк, О.Кудляк та М.Рудяк.

Крім того, учасники свята мали змогу приймати участь у конкурсах, виставках, майстер-класах з декоративно-ужиткового мистецтва, повправлятись зі стрільби з лука тощо. Пісні, танці, різноманітні конкурси та змагання були направлені на те, щоб діти максимально були задіяні в святкових заходах, відчули турботу дорослих про них та мали позитивний настрій.

Відпочинкова зона ім.. Назарія Яремчука була наповнена дитячим сміхом та веселощами, малеча розмальовувала асфальт, у повітрі літали мильні бульбашки і все це вкотре доводило, що заради майбутнього необхідно захищати мирне небо України.

Варто зазначити, що свято відбулось за спільної організації Надвірнянської районної ради, Надвірнянської РДА, Надвірнянської міської ради, структурних підрозділів РДА, позашкільних освітніх закладів району таких як Надвірнянського районного центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання, Станції юних техніків, художньої школи, НСОУ Пласт станиця Надвірна, Районного еколого-натуралістичного центру для дітей та юнацтва та ін.


Під час заходу всіх дітей частували морозивом. Крім того, учасники свята мали змогу приймати участь у конкурсах, виставках, майстер-класах з декоративно-ужиткового мистецтва, повправлятись зі стрільби з лука тощо.

Варто зазначити, що свято відбулось за спільної організації Надвірнянської РДА, Надвірнянської районної ради, Надвірнянської міської ради, структурних підрозділів РДА, позашкільних освітніх закладів м.Надвірна таких, як Надвірнянського районного центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання, Станції юних техніків, художньої школи, НСОУ Пласт станиця Надвірна, Районного еколого-натуралістичного центру для дітей та юнацтва та ін.


Прес-служба Надвірнянської районної ради

Коментарі  

Читач
0 # Читач 03.06.2019, 14:08
І що Зеленчук був тверезий?
Відповісти

Додати коментар