Молодіжний фестиваль-конкурс "Ой радуйся, земле" відбувся в Надвірній 30 та 31 січня. Участь у заході взяли 32 юнацькі творчі колективи Надвірнянського, Долинського районів та Івано-Франківська. Захід в Надвірній проводився вперше з ініціативи сестер Служебниць, при співучасті міської та районної влади, в рамках Всеукраїнського різдвяного фестивалю "На Рождество" та з метою популяризації української старовинної колядки і вертепу та створення приємної Різдвяної атмосфери. Учасники заходу представили яскраві костюми, різноманітні віншування, розмаїття колядок і щедрівок та сучасних релігійних пісень. Юні колядники в будинку культури НГВУ "Надвірнанафтогаз" справили неабияке враження на глядачів.

В Надвірній відбувся фестиваль

На фестивалі було представлено виступи у чотирьох номінаціях: хори, ансамблі, солісти та вертепи. Поважне журі у кожній з них вибрало переможця. Представники духовенства та керівництво району нагородили лауреатів. Голова журі конкурсу відомий співак на Прикарпатті Богдан Кучер. За творчий підхід за виконання колядок та відтворення української звичаєвої культури гран-прі здобув дитячий колектив "Зернятко" Фитьківської школи. Щасливими поверталися артисти-діти додому, а точніше на наступний концерт.

В Надвірній відбувся фестиваль

В Надвірній відбувся фестиваль

В Надвірній відбувся фестиваль

В Надвірній відбувся фестиваль

В Надвірній відбувся фестиваль

В Надвірній відбувся фестиваль

Спонсори фестивалю-конкурсу – Надвірнянська міська рада, Надвірнянська районна рада, Надвірнянська районна державна адміністрація, НГВУ “Надвірнанафтогаз”. Інформаційні спонсори – Телерадіокомпанія “Надвірна”, Надвірнянська районна газета “Народна воля”, сайти місцевого управління, інтернет-видання “Надвірнянська правда”, Обласна Державна Телерадіокомпанія “Карпати”, християнський часопис “Нова Зоря”.

Підготовкою та проведенням фестивалю-конкурсу займався оргкомітет, який очолила сестра Єремія Іванишин, служебниця Непорочної Діви Марії. Директор Різдвяного молодіжного фестивалю-конкурсу “Ой, радуйся, земле!” – голова Мистецької компанії “Фист” Володимир Молдавчук.

У фестивалі-конкурсі брали участь юні мешканці міста Надвірна та Надвірнянського району, міста Івано-Франківська, села Брошнів Рожнятівського району. Гостем фестивалю-конкурсу був протоієрей, парох храму Серця Ісуса і Серця Марії міста Долини, керівник благодійної організації “Любов і милосердя”, лауреат І премії VI фестивалю-конкурсу “Пісні незабутого краю” отець Вітольд Левицький.

Учасників фестивалю-конкурсу оцінювало компетентне журі під головуванням заслуженого журналіста України, поета-пісняра, директора Івано-Франківської Обласної Державної Телерадіокомпанії “Карпати” Богдана Кучера. Члени журі: Заслужена артистка України, доцент Інституту культури і мистецтва Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника Ольга Молодій, випускник Івано-Франківського інституту культури і мистецтва та Харківського інституту культури отець-мітрат Богдан Михайлина, провідний методист відділу культури Надвірнянської районної державної адміністрації Дарія Гринішак, директор Надвірнянської дитячої музичної школи Тетяна Вишпольська та вчитель музичної культури смт. Ланчин Василь Менів.

Володарем гран-прі став фольклорний колектив “Зернятко” Фитьківської загальноосвітньої школи із музично-поетичною композицією “Йдемо від хати до хати – щирою колядкою, зерном засівати”.

Нагородження дипломантів та номінантів Різдвяного фестивалю-конкурсу “Ой, радуйся, земле!” відбулось під час гала-концерту. Дипломи, грамоти та подарунки вручали голова Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович, голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак, перший заступник голови Надвірнянської районної державної адміністрації Богдан Зеленчук, голова профспілки НГВУ “Надвірнанафтогаз” Олександр Діканьов, отець декан Надвірнянський Андрій Бакота, голова оргкомітету сестра Єремія Іванишин, директор фестивалю Володимир Молдавчук, Заслужена артистка України Ольга Молодій, отець мітрат Богдан Михайлина, голова журі Богдан Кучер, який нагородив дипломантів гран-прі та виконав два авторські твори – пісню “Рідна хата” та колядку “Щасливого різдва”. Це була наскільки радісна й хвилююча мить, що всі глядачі встали і співали разом із поетом-піснярем та дипломантами гран-прі.

Жоден учасник фестивалю-конкурсу не залишився без нагороди. Тих, які не отримали призових місць, журі нагородило різними номінаціями, що найбільш відповідали їхньому стилю виконання, авторським здібностям, творчому підходу у відтворенні української автентичної та звичаєвої культури.

На закінчення гала-концерту із заключним словом виступила голова оргкомітету сестра Єремія Іванишин, яка подякувала всім, хто спричинився до організації та проведення даного заходу, а також заохотила всіх присутніх у залі нести вогник фестивалю-конкурсу до своїх домівок, до друзів та знайомих, прославляти Новонародженого Божого Сина, зробити для Нього місце у своєму серці й прийняти від Нього щедре благословення.

Віримо, що з Божого Провидіння, Різдвяний молодіжний фестиваль-конкурс “Ой, радуйся, земле!” стане традиційним і розширить свої границі.

Додати коментар