Бійці російсько-української війни, які сьогодні перебувають на ротації, свободівці, депутат міської ради Олег Туєшин – з 4-того батальйону оперативного призначення Національної Гвардії, житель с. Красна Василь Голіней – з батальйону «Донбас» та надвірнянець Василь Гриців, який несе службу в ЗСУ, провели зустрічі з учнями Лоєвської та Делятинської ЗОШ І-ІІ ст. Тематичний захід присвячений патріотизму українських військових на східному фронті.

Бійці Нацгвардії

Про бойові будні, настрої бійців на передові, волонтерську допомогу розповів спілкуючись з молодими українцями Василь Голіней.

Василь зазначив: «Єдине чим українська армія переважає противника – патріотизмом наших військових. З самого початку постала загроза російського вторгнення на українську землю ми зуміли організуватися та створити добровольчі батальйони, які пізніше об’єднали в Нацгвардію. Люди ішли не за гроші, а за ідею. Той вогонь патріотизму, який горить в очах кожного бійця не погасити ні кулями, ні «Градами». Кожен вірить у перемогу, і як казав наш Пророк Тарас Шевченко «і на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі».

Надвірнянець Василь Гриців розповів про свою військову професію снайпера, про види озброєння і маскування, і про види харчування бійців .

Емоції переповнювали зал, школярі були дуже щирі і допитливі. Школярі вразили військових своїми запитаннями, подарунками та побажаннями повертатися живими до рідних домівок. Здавалося ще ніби малеча, а питання їхні були настільки серйозними, видно як вони переймаються проблемами фронту. Чому нова військова техніка припадає пилом на складах, а військові воюють старою? Чи можна вірити сьогодні телебаченню? Чому вас не забезпечує керівництво держави ні формою, ні взуттям, ні амуніцією? Чому ці всі проблеми лягають на плечі волонтерів? Чи є на озброєнні іноземні види зброї і амуніції. Із запитань було помітно, що молодь активно цікавиться війною, яка ведеться сьогодні на сході країни.

«Найкраще виховання, - говорить свободівець Олег Туєшин, - це виховання власним прикладом. Ми часто виїздимо до шкіл, інтернатів та інших навчальних закладів для проведення уроків мужності та патріотизму, показуємо свої можливості та розповідаємо дітям про свою службу в зоні бойових дій. Школярам дуже цікаво, вони отримують масу позитивних емоцій і надовго запам‘ятовують такі заходи. Їм є в кого вчитися починаючи від Героїв Крут, бійців Холодного Яру, вояків ОУН-УПА, а сьогодні це бійці російсько-української війни» - наголосив на завершення націоналіст.

А на завершення звична фотосесія з бійцями.

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Додати коментар