1 вересня 2015 року у Надвірнянському районі відсвяткували свято першого дзвоника – День знань. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Це свято насамперед тих, хто вперше у житті переступає поріг школи. Тих, хто прийшов сюди зі своїми дітьми чи онуками. Тих, хто щоденно віддає їм свої знання та тепло сердець, навчає і виховує в дусі любові до України. В цей день активісти районної організації ВО «Свобода» разом з очільником Михайлом Іваночком, волонтери Благодійного фонду «Свобода. Гідність. Перемога» та бійці «Легіону Свободи» розділили радість свята з учнями загальноосвітніх шкіл району.

Воєнний ліцей Надвірна

Свято Першого дзвоника в Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернат пройшло в патріотичному дусі. На перший урок в цьому навчальному році до ліцеїстів завітали бійці «Легіону Свобода» Олег Туєшин, Андрій Семчук, Василь Білоус та Василь Голіней. Військові розповіли про події на східному фронті, про облаштування житла та поділилися з молодим поколінням тактикою ведення бою. «Ви майбутні військові, саме на вас ми покладаємо захист української держави, її суверенітету. Тому кожен з вас повинен гідно нести справу військового та пам’ятати, що він українець, патріот та націоналіст своєї держави.» - наголосив Олег Туєшин. Свободівець висловив слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю вчителям, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.

В с. Красна на Перший дзвоник до школярів завітали земляки бійці Василь Білоус з окремої штурмової роти 93-ї бригади «Карпатська Січ» та Василь Голіней з батальйону «Донбас».

Святкування розпочиналися з традиційного виконання гімну України. Вшановували хвилиною мовчання Героїв Небесної сотні та тих, хто загинув в східних областях України, борючись з московським агресором. Військові вітали учнів з початком навчального року. З вітанням до присутніх звернувся свободівець Василь Білоус зазначив: «Цей день є надзвичайно важливим для всіх присутніх на цій святковій лінійці. Першокласники вступають у новий, ще невідомий їм світ, а старшокласники після літніх канікул приступають до навчання. Для випускників цей навчальний рік визначить їх майбутнє. Для вчителів та батьків настає новий етап клопотів та трудових буднів. Сучасний світ влаштований так, що місця під сонцем часто здобувають не силою та кулаками, а знаннями та розумом».

Свободівець, депутат Надвірняської районної ради Михайло Іваночко не зміг оминути своїм візитом Ланчинську ЗОШ І-ІІ ступенів, в якій він в свій час навчався. Привітав Михайло Іваночко і школярів в Ланчинській ЗОШ I-III і подарував першокласникам невеличкі сувеніри - українські прапорці. Націоналіст закликав першокласників гордитись тим що вони є українцями та живуть на своїй Богом даній землі. «Сьогодні Ваше свято – свято першого вересня. Діточки, де б ви не були, щоб ви не робили, ви повинні пам’ятати цей перший дзвоник і ту вишиванку, що дала вам мати, ви повинні пам’ятати, що ви є українці. Де б ви не були, ви повинні відстоювати прапор, тризуб, гімн України. Ви повинні пам’ятати, що ви українці і цим пишатися. Бажаю Вам піти в країну знань і відкрити нові сторінки історії української держави» - звернувся націоналіст. Завершив свій виступ Михайло Іваночко словами Романа Шухевича «Наші діти повинні вчитися» та закликав прислухатися до слів Тараса Шевченка «Учітеся, брати мої. Думайте, читайте. І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».

Свою рідну Стримбівську школу з вітаннями відвідав депутат районної ради Сергій Штогрин. «Дорогі учні, вчителі і батьки, першого вересня ми святкуємо День Знань - свято з яким пов’язано дуже багато надій. Саме добра, якісна освіта є запорукою процвітання нашої країни і зокрема кожного з нас. Першого вересня ви прийшли до своїх навчальних закладів, щоб здобувати знання, які допоможуть вам у майбутньому житті…» - лунали слова вітання свободівця.

Закінчилися святкування молитвами за успішний початок навчання і виконаннями Славня України.

Додати коментар