На свято Успіння Пресвятої Богородиці с. Камінне гостинно прийняло фіналістів розіграшу Суперкубка району з футболу – команди юнаків «Нива» (Гаврилівка) і ФК «Волосів» (відповідно чинні чемпіон району і володар Кубка району та команди дорослих ФК «Перерісль» і «Підгір`я» (Назавизів) – володар Кубка і чемпіон району. Такої честі каміннецький ФК «Олімпія» удостоївся за найкращий стан свого футбольного поля серед сільських колективів Надвірнянщини і в зв`язку з тим, що на стадіоні «Нафтовик» у райцентрі проводять підготовчі роботи до Гуцульського фестивалю.

Незважаючи на спеку (матч юнаків розпочався о 14-ій год.), обидва фіналісти серед юнаків мали перемінний успіх на полі. Але фортуна явно стала на бік волосівчан. Їхньому колезі Володимирові Гнатюку поталанило тричі результативно завдати клопоту гаврилівському воротареві, а Святослав Федюк лише довершив перемогу – 4:0. Кращим гравцем цього поєдинку визнано волосівчанина Андрія Реміцького.

Біло-сині дорослі переріслянці здавалось відразу прагнули завоювати ініціативу, яку підкріпив Роман Насадюк, відкривши рахунок. А от подальший перебіг поєдинку засвідчив точнішу і майстернішу гру назавизівського «Підгір`я». Руслан Мигович, Степан Ровінський, Андрій Загайкевич, Любомир Гурмак своїми «гольовими» ударами забезпечили своїй команді цьогорічний Суперкубок. Звання кращого гравця серед дорослих (його визначає команда-переможець) удостоївся воротар «Підгір`я» Роман Барановський.

Нива Надвірна

Володарі Суперкубка – і юнацькі і дорослі колективи – волосівчани і назавизівці, окрім головного приза – Кубка районної федерації футболу – відзначено грамотами цієї федерації та двома футбольними м`ячами (по 2 – кожній команді) від політичної партії «ВОЛЯ». А футболісти Гаврилівки і Переросля – малим Кубком, грамотами федерації та футбольними м`ячами (по 1 – кожній команді). Вітання від ПП «ВОЛЯ» передали спортсменам її представники Володимир Монастирецький і Тарас Цуцилівський. Грамот районної федерації удостоєні представники і тренери команд-переможців, меценати футбольних колективів та судді.

Голова НРФФ Тарас Пушкар відзначив майстерну гру команди «Підгір`я» з Назавизова, а також сильні спортивні якості її футболістів, подякував численним меценатам й активістам політичної партії «ВОЛЯ», які підтримують молодіжний футбол у Надвірнянщині, а групі жителів Камінного – за належну підготовку до ігор футбольного поля.

Волосів Надвірна

Загалом цей футбольний турнір справив приємне і хороше враження, зацікавив спортивним завзяттям і волею до перемоги сільських футболістів. З іншого боку, залишив неприємну відмітину, позначену вульгарною поведінкою окремих футболістів. Та найприкріше виглядали і сприймалися примітивні і безапеляційні словесні випади переріслянського капітана команди – цьогорічного володаря Кубка, рясно пересипані нецензурною лайкою. Поведінка згаданого футболіста неприємно вразила численних уболівальників, серед яких були пенсіонери, педагоги-ветерани, школярі, дівчата, молодь із навколишніх сіл. У своїх коментарях ми уже звертали увагу на такий негатив під час спортивних змагань. Очевидно, подібні факти мають отримувати не лише моральну оцінку, але й серйозніші заходи впливу збоку футбольних суддів і, навіть, громадськості.

Додати коментар