Надвірнянський стадіон «Нафтовик» нещодавно знову приймав черговий турнір з міні-футболу серед юнацьких команд Надвірнянщини. Це був розіграш кубка «Краєвид Карпат» за сприяння міського голови Зіновія Андрійовича та вагомої підтримки депутата міської ради Василя Кузюка.

Краєвид Карпат Надвірна

Вісім команд нашого району (вік учасників до 17 років) були розподілені на дві групи, де змагалися за коловою системою з метою визначення учасників стикових ігор, адже цього року змагання проходили за новою системою. Після проведення попередніх ігор почалися матчі «на виліт», тобто – команда, яка перемагає проходить у наступне коло, а переможені вибувають з турніру. У першій зустрічі ФК «Руднєва» з Надвірної перемогла ФК «Карпати» з Дори з рахунком 4:2 і стала першим учасником фінальної частини змагань. У другій парі, де зустрілися ФК «Титан» з Надвірної та ФК «Зелена», сильнішими виявилися надвірнянці, хоча футболісти із Зеленої тричі зрівнювали рахунок по ходу зустрічі, і лише під завісу гри пропустили вирішальний гол. Команди ФК «Яремче» переграла надвірнянський «Олімп», хоча після першого тайму був нічийний рахунок, але все-таки перемога була за яремчанцями. А команда «Прут» з Саджавки, була сильнішою за ФК «Чорні Ослави» і теж стала учасником фінальної частини змагань. Після невеликої перерви були проведені півфінальні зустрічі кубка «Краєвид Карпат», у першому з яких надвірнянці з ФК «Руднєва» зустрілися з командою ФК «Яремче». Ці команди не раз зустрічалися між собою у міні-футбольних змаганнях, тому всі зустрічі між ними проходять з підвищеною напругою, а доля перемоги, як правило, визначається на останніх хвилинах гри. Так сталося і на цей раз. Гострі атаки, маса ударів по воротах обох команд, але після першого тайму нічия 1:1. І лише після перерви надвірнянці таки дотиснули суперників – спочатку вийшли вперед з рахунком 2:1, а наприкінці зустрічі після чіткої комбінації Богдан Павлюк забиває третій гол – 3:1 і ФК «Руднєва» у фіналі.

Краєвид Карпат Надвірна

У другому півфіналі, де зустрілися ФК «Прут» з Саджавки та ФК «Титан» з Надвірної, теж було достатньо напруги, боротьби, та інтрига збереглася до останньої хвилини – нелегка перемога з рахунком 2:1 і команда «Прут» стає другим фіналістом кубка «Краєвид Карпат».

Краєвид Карпат Надвірна

У грі за третє місце надвірнянці з команди «Титан» зуміли забити два голи у ворота суперників з Яремче, але цього видалося замало, адже яремчанці зуміли чотири рази влучити у ворота своїх суперників. Можливо, якби надвірнянці при рахунку 2:2 зуміли реалізувати 6-метровий штрафний удар, все було би інакше – але…Таким чином, бронзовим призером стає ФК «Яремче», а надвірнянський «Титан» залишається за межею призової трійки.

Краєвид Карпат Надвірна

У фінальній грі, де ФК «Руднєва» зустрічалися з ФК «Прут» с. Саджавка, було все – і численні гольові моменти, і красиві комбінації, і впевнена гра воротарів обох команд, і виходи сам- на-сам – одним словом було все, що мало бути у фінальній грі, не було лише голів. Нічия 0:0, і долю кубка «Краєвид Карпат» вирішує серія 6-метрових штрафних ударів. Згідно жеребкування першими пробивали гравці із Саджавки, і перші три удари вони не реалізували, в той час як надвірнянці свої три удари використали. Згодом доля гри була вирішена з рахунком 4:2 (основний час 0:0), перемогу здобули ФК «Руднєва» з Надвірної і стає володарем кубка «Краєвид Карпат». Після закінчення фінальної гри відбулося нагородження команд-призерів, яке проводили міський голова Зіновій Андрійович, депутат міської ради Василь Кузюк та члени суддівської колегії. За зайняте четверте місце грамотами нагородили гравців команди «Титан» з Надвірної (капітан Назар Савчин), бронзові медалі та дипломи вручили гравцям ФК «Яремче» (капітан Василь Савчук). Срібні медалі та дипломи отримали гравці «Прута» с.Саджавка (капітан Петро Іваночко). А всі головні призи – кубок, футбольний м’яч, золоті медалі та дипломи дісталися переможцям змагань команді ФК «Руднєва» з Надвірної. Як і завжди, були визначені кращі гравці розіграшу кубка «Краєвид Карпат» – на думку організаторів змагань ними стали – воротар Олег Мельник (ФК «Прут»), захисник Григорій Чернуцький (ФК «Титан»), нападник Сергій Славський (ФК «Руднєва»), бомбардир Володимир Гуменюк (ФК «Яремче») та найкращий гравець турніру Богдан Павлюк (ФК «Руднєва»). Всі вони отримали пам’ятні призи та відповідні дипломи, які спеціально на цей турнір встановив почесний президент МФК «Ліверпуль» Василь Підоріч.

Краєвид Карпат Надвірна

Організатори турніру відзначили чітку та злагоджену роботу суддівської бригади у складі Івана Андрусяка та Сергія Пошивайла, згадали добрим словом і постійних інформаційних партнерів – колектив газети «Вітрина Надвірної» та «Народна Воля», колектив ТРК «Надвірна» та інтернет-сайт «Футбол Надвірнянщини».

Краєвид Карпат Надвірна

На черзі розіграш кубка «Перша висота» та головного турніру року – розіграш кубка «Карпатські зорі» пам’яті футболіста та дитячого тренера Володимира Перегінчука, попередній етап якого уже розпочався.

Краєвид Карпат Надвірна

Краєвид Карпат Надвірна

Краєвид Карпат Надвірна

Краєвид Карпат Надвірна

Краєвид Карпат Надвірна

Краєвид Карпат Надвірна

Краєвид Карпат Надвірна

Краєвид Карпат Надвірна

Краєвид Карпат Надвірна

Додати коментар