У Надвірній на фінішну пряму виходить капітальний ремонт прибудинкових територій на вулицях Котляревського, 2, 4, 6 і Крушельницької, 2. Також капітально лагодять міжбудинкові проїзди, які зв’язують стару та нову частину міста і якими щоденно користуються сотні містян. Про хід цих робіт і про подальші плани із оновлення прибудинкових територій нам розповів Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович.

 Надвірна

Ця прибудинкова територія включена у План соціально-економічного розвитку міста на 2015 рік. Виготовили дефектний акт, проектно-кошторисну документацію та провели комплексну експертизу та в дискусії та діалозі з будівельними фірмами і фахівцями визначили, що для цих робіт будем використовувати дорожню бруківку. Вона дешевша від асфальту і також дає змогу зняти частину покриття при прориві мереж, які знаходять в основі дороги. Орієнтована площа прибудинкових території на вул.Котляревського, 2, 4, 6 і Крушельницької, 2 і проїздів від вулиці майдан Шевченка, 5 складає приблизно 1600 квадратних метрів. До цього часу комунальними службами нашого міста було замінено підземні мережі, які проходять по даній території та встановлено вуличне освітлення. Це перший етап відновлення прибудинкових територій даних будинків. У 2016 році ці роботи будуть продовжені та завершені до повної заміни та відновлення застарілого асфальту на сучасну дорожню бруківку. Орієнтовна вартість мощення дорожньої бруківки 1 метра квадратного складає 350-370 грн., взалежності від об’єму та кількості підсипочних матеріалів.

В цьому році також капітально відремонтували пішохідні тротуари у мікрорайонах нашого міста, а саме розпочали відновлення прибудинкової території на вулиці Марка Черемшини,12. На багаточисельні звернення та прохання жителів мікрорайону Руднєва, виконали мощення бруківкою стратегічного проходу за адресою: вул.Марка Черемшини,6,8,10, а також тротуар по вул. Руднєва, 21. Хочу також звернути особливу увагу на капітальний ремонт пішохідний тротуарів в центральній частині нашого міста, а саме біля церкви «Воздвиження Чесного Хреста» по вул. Княгині Ольги, майдан Шевченка, Грушевського,4,6 (біля телебачення), а також новий тротуар отримала вул.Грушевського (навпроти будинку №14 по Грушевського). У планах цього року ще відновити тротуари та стратегічні пішохідні проходи за адресою вул.Грушевського (біля ДНЗ «Квітка Карпат») та частину тотуару біля Надвірняської ЗОШ №4, яким щоденно користуються жителі мікрорайону Ломоносова та учні середньої школи. На 2016 рік у Плані соціально-економічного розвитку будуть враховані об’єкти, реалізація яких розпочалася у 2014-2015 році, так і нові прибудинкові території та нові об’єкти нашого міста. За зимовий період 2015-2016 року буде виготовлена проектно-кошторисна документація та чіткий та системний аналіз об’єктів, по який буде здійснюватися фінансування.

Якщо заглибитися в історію нашого міста, то вулиця Станіславська, а нині Мазепи була замощена дорожньою бруківкою, тому в цьому році продовжили роботи по будівництву нових доріг комунальної форми власності, а саме: вул.Федьковита та вул.Шептицького. У минулому році ці роботи розпочали з вул.Петрушевича в м.Надвірна. В планах на наступний рік по відновлення та капітальному ремонту вулиць комунальних форм власності будуть проводитись мощенням сучасної дорожньої бруківки – мовить Зіновій Андрійович.

Надвірнянська міська рада є активним учасником обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Особливу увагу приділяють пропаганді здорового способу життя та прищепленні патріотичних почуттів краянам. Завдяки цьому конкурсу вдалося збудувати баскетбольний майданчик, у 2014 році у міському парку ім.Івана Франка відкрити скейт-парк, на прикінці 2014 року відбулося відкриття та посвята скверу пам’яті Мирона і Марти Свідруків у центральній частині нашого міста, біля районного будинку культури. Нагадаємо, що у минулому році міська рада стала переможцем п’яти обласних проектів: «Оновлена зона відпочинку ім.Назарія Яремчука в Надвірній – місця щасливих людей», «Турбота про надбання предків – запорука розвитку української нації», «Червоний, жовтий, зелений – кольори дорожньої безпеки», «Від дорожнього майданчика – до спортивного містечка», «М’яч у кошик», які вже реалізовуються у 2015 році.

Також надвірнянці подали 10 проектів на наступний конкурс проектів і програм, один із них: «Місто Надвірна – місто мікрорайонів» передбачає підняття рівня комфорту для жителів мікрорайону Руднєва та облагородження самої територій навколо будинку включно з внутрішніми двориками. Ще два стосуються багатоквартирних будинків: «Заміна внутрібудинкових мереж – підвищення якості надання комунальних послуг» – вирішення проблем модернізації інженерної інфраструктури і технічного обладнання багатоквартирних будинків у галузі житлово-комунального господарства та «Затишок і безпека у під’їздах міста – запорука добробуту надвірнянців» – забезпечення жителів багатоквартирних будинків вулиць Кобринської, 8 та Руднєва, 1, 2, 3, 4, 5, 7 безпекою і комфортом та здійснити заходи щодо впровадження енергозбереження, шляхом встановлення освітлення з таймерами на поверхах. Частка співфінансування усіх проектів з обласного бюджету буде складати 120 тис. грн., а з міського бюджету – орієнтовно 200-250 тис. грн., в залежності від повної кошторисної вартості. За останні три роки до бюджету Надвірнянської міської ради залучено більше одного мільйона гривень додаткових коштів від реалізованих проектів.

Під пильним керівництвом працівників міської ради на чолі із Зіновієм Андрійовичем Надвірна суттєво оновила і осучаснила свій вигляд. Приємно пройтися парком, вуличками, які мощені бруківкою, вночі, навіть віддалена частина Надвірни, обладнана вуличним освітленням, дітвора ніяк не натішиться спортивними майданчиками. У планах – ще багато проектів, які додадуть рис новизни у сучасне обличчя нашого міста.

 Надвірна

 Надвірна

 Надвірна

 Надвірна

 Надвірна

 Надвірна

 Надвірна

 Надвірна

Коментарі  

Влад
0 # Влад 24.09.2015, 18:43
що сказати, наш мер молодець!
Відповісти

Додати коментар