Останніми роками в м.Надвірна активно проводяться роботи по будівництву нових мереж вуличного освітлення, реконструкції, відновленню та модернізації існуючих ліній, адже вуличне освітлення – це перш за все, безпека мешканців у вечірній і нічний час. На сьогодні протяжність мереж вуличного освітлення становить 70,5 км, загальна кількість світлоточок: 2208 одиниць. КП «Надвірнакомунсервіс» є балансоутримувачем мереж зовнішнього освітлення міста.

Як уже неодноразово зазначалось, НКРЕКП прийняттям відповідних постанов, ще з 2015 року регулярно піднімає вартість електроенергії для зовнішнього освітлення, що має негативний вплив на розвиток місцевих громад. Так, з 2014 року тариф на електроенергію для зовнішнього освітлення зріс на 728,3%, а видатки відповідно на 760,7%. З метою зменшення видатків міського бюджету на оплату електроенергії на зовнішнє освітлення, силами КП «Надвірнакомунсервіс» протягом останніх місяців проводяться заходи щодо зниження витрат на споживання електроенергії системою вуличного освітлення міста та застосування енергоощадних технологій.

Так, працівниками КП «Надвірнакомунсервіс» протягом останніх місяців проведено заміну близько 90 старих світильників, які вже вичерпали свій ресурс та є непридатними для ремонту на нові сучасні з діодними джерелами світла потужністю 40, 50 та 100 Вт. на таких вулицях: Вітовського, С.Галечко, Петрушевича, Кн.Ольги, Мазепи, Сагайдачного, провул. О.Степанівни, прибудинкових територіях будинків № 23 і 31 на вул. Мазепи.

Також було проведено модернізацію мережі вуличного освітлення міста, яка дасть змогу використовувати «черговий» режим роботи, при якому вночі, коли активність пішоходів та транспорту мінімальна, частина точок освітлення вимикатиметься. В такому режимі вже працює освітлення вулиць Мазепи, Соборна, Коперніка, С.Стрільців (частково), міське озеро. Тільки на вказаних вулицях новий режим роботи дасть змогу зекономити до 24 тис. кВт/годин на рік.

Вулиця Мазепи

Провулки О.Степанівни

Прибудинкова територія будинку №23 по вул.Мазепи


Вулиця Соборна

Вулиця Вітовського

Вулиця Княгині Ольги

Вулиця Сагайдачного

Вулиця Петрушевича

Вулиця С.Галечко

Додати коментар