Враховуючи те, що спорт і фізична культура складають основу здорового способу життя населення, щороку Надвірнянська міська рада, в особі керівництва та депутатського корпусу, затверджує міську Програму розвитку фізичної культури і спорту. ЇЇ основна мета – реалізація першочергових і перспективних заходів, спрямованих на створення належних умов для підвищення ефективного розвитку фізкультури і спорту на території Надвірнянської міської ради, які стануть основою поліпшення здорового способу життя та рухової активності кожної людини, створення необхідних соціально – економічних, нормативно – правових, організаційно – технічних умов та здійснення заходів для розвитку фізичної культури і спорту. Даною Програмою спрямовуються кошти на покращення спортивної інфраструктури міста, фінансову підтримку спортивних команд, матеріальне забезпечення їхньої участі в змаганнях тощо.

Так, в рамках Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2019 рік було придбано 11 комплектів форми для баскетболістів. І сьогодні міський голова Зіновій Андрійович вручив нову форму гравцям баскетбольної команди «Горяни» та представникам ГО «Надвірна-Баскетбол». Гравці БК «Горяни», серед яких надвірнянці Дмитро Лісничук, Іван Онуфрак, Андрій Бойчук, Володимир та Ростислав Андрусяк, Олег Стасишин, Іван Алєксанов, Тарас і Богдан Цюпило, вже кілька років поспіль захищають честь нашого міста на різноманітних змаганнях і неодноразово здобували звання Чемпіонів області.

Міський голова наголосив, що Надвірна завжди славилась своїми спортивними традиціями і за останні роки стала справжнім спортивним центром Прикарпаття, що стало завдяки молодим і талановитим спортсменам, які докладають усіх зусиль для уславлення доброго імені нашого міста на різноманітних спортивних аренах. Надвірнянська міська рада завжди радо допомагає нашим спортсменам і сприяє популяризації різних видів спорту. Міський голова побажав баскетболістам успіхів і перемог. В свою чергу, гравці БК висловили щиру подяку міському голові і депутатському корпусу за матеріальну підтримку їхньої команди.

Додати коментар