Сьогодні, 7 травня, в Надвірнянській міській раді відбулась традиційна інтелектуальна гра серед учнівської молоді на Кубок міського голови «Ми діти твої, Україно!», організаторами якої є Надвірнянська районна станція юних техніків та Надвірнянська міська рада. Гра присвячена найдорожчому серцю кожної людини – Батьківщині, її героїчному минулому і сучасності, її солов’їній мові та чарівній природі, народним звичаям та традиціям. Метою організації такої інтелектуальної гри є залучення до спілкування засобами гри інтелектуально-розвинутих підлітків; узагальнення знань учнівської молоді з краєзнавства, мовознавства, літературознавства; розширення світогляду, виховання впевненості в собі, у власних силах, прагнення до самовдосконалення, вміння брати на себе відповідальність; виховувати інтерес та повагу до культурних цінностей рідного краю.

Участь в змаганнях взяли учні 6 команд: «3D» (Надвірнянська ЗОШ №1), «Черлені пацьорки» (Надвірнянський ліцей), «Sky team» (Надвірнянська ЗОШ №3), «Стріла» (Надвірнянська ЗОШ №3), «Еврика» (Надвірнянська станція юних техніків) та «Мудрики» (Надвірнянський районний центр дитячої творчості та національно-патріотичного виховання молоді). Змагання проходили у 5 турів, під час яких команди відповідали на запитання таких напрямків, як «Історія України та рідного краю», «Традиції українського народу», «Географія України», «Мистецтво і культура» та «Наука і техніка». За кожну правильну відповідь команда отримувала 1 бал. І відповідно переможцями стали ті учасники, які набрали найбільшу кількість балів. А оцінювали відповіді команд журі у складі міського голови Зіновія Андрійовича, методиста РІМЦ Лілії Івасик, голови методичного об’єднання керівників гуртків Надвірнянської районної СЮТ Ярослава Свідрака та керівника гуртків райСЮТ Ігоря Гаврилюка.

Кожна з команд показала хороші результати, проте перемогли кращі з кращих: 3-тє місце зайняли вихованці Станції юних техніків, друге – Центру дитячої творчості та НПВМ, а кубок міського голови у чесній грі вдалось здобути команді «Черлені пацьорки» Надвірнянського ліцею.

Міський голова Зіновій Андрійович подякував співорганізаторам та учасникам гри, які показали хороші знання в історії та культурі українського народу. Наголосив, що Надвірнянська міська рада завжди радо підтримує різноманітні спортивні, а також інтелектуальні турніри серед молоді нашого міста, які дозволяють поглибити свої знання в різних галузях, розвинути командний дух та популяризує клубну форму роботи з обдарованою учнівською молоддю.

Міський голова привітав переможців та вручив кубок капітану команди «Черлені пацьорки», а всіх учасників змагань нагородив грамотами Надвірнянської міської ради та грошовими преміями.

Додати коментар