Наприкінці минулого тижня до Надвірної з робочим візитом завітав експерт проекту CURE Реймонд Вайт. CURE Project – це неприбуткова благодійна організація в США з надання гуманітарної допомогикраїнам, що розвиваються. Головна її місія – виявляти, запитувати, збирати, сортувати та розподіляти медичні матеріали та послуги у відповідності з нагальними потребами світу в медичній сфері, зокрема забезпечувати лікарськими засобами, витратними матеріалами, сприяти наданню належної медичної допомоги хворим. CURE Project була заснована у 1987 році. З моменту свого заснування CURE Project охопив пацієнтів, родини і дітей більш ніж в 130 країнах світу. Завдяки ентузіазму та благим намірам небайдужих людей, волонтерів, благодійників CURE Project продовжує приносити надію туди, де її найбільше потребують. Проект CURE в рейтингу Forbes є в списку 20 найбільш ефективних благодійних фондів США.

Громадська організація «Надвірнянський туристично-інформаційний центр» спільно з волонтером Корпусу Миру Леслі Нолан підготували та подали проектну заявку щодо надання медичного обладнання для лікарні в місті Надвірна для проекту CURE. Завдяки цьому стало можливим доставки партії гуманітарної допомоги в Надвірнянську ЦРЛ. Даний проект передбачає надання допомоги в розмірі від 500 тис.доларів.

В п’ятницю, 12 квітня, відбулась зустріч експерта проекту Реймонда Вайта з міським головою Зіновієм Андрійовичем, на якій були також присутні директор Надвірнянського ТІЦ Володимир Гринішак, волонтер Корпусу Миру США Леслі Нолан та головний лікар Надвірнянської ЦРЛ Сергій Ємельянчук. Під час зустрічі було обговорено можливості реалізації проекту. В лютому 2019 року між Надвірнянською міською радою та громадською організацією “Надвірнянський туристично-інформаційний центр” укладено договір щодо реалізації проекту, який передбачає співфінансування проекту міською радою в сумі понад 123 тис. грн. Ці кошти спрямовані на вивчення потреб лікарні та оплату аудиту проекту.

Протягом робочого візиту, експерт проекту провів ще низку зустрічей, зокрема в Надвірнянській центральній районній лікарні, дитячій лікарні з метою визначення потреб медичного закладу нашого міста та району. На даний час американською стороною складається перелік медичного обладнання та матеріалів, що будуть доставлені в першому контейнері для Надвірнянської лікарні, а також обговорюється питання можливості надання ще кількох таких контейнерів в майбутньому для наших медичних закладів. Варто зазначити, що проект такого роду буде реалізований вперше на теренах нашої області.

Додати коментар