Щедра і тепла осінь знову завітала на наш поріг і подарувала нам, надвірнянцям, одне з найяскравіших і найочікуваніших свят – День народження рідного міста - 426-у річницю першої письмової згадки про Надвірну. День народження Надвірної – осяяне жовтогарячим сонцем, вмите карпатськими росами, оспіване дзвінкими потоками стрімкої Бистриці, благословенне Божою благодаттю. Але цьогоріч свято, яке би мало бути надзвичайно урочистим та святковим – тривожне, неспокійне та з гіркими сльозами на очах. Адже вже більше року на східних рубежах України гинуть наші Герої, захищаючи цілісність та незалежність України, визволяючи рідну землю від російського агресора та окупанта.

Надвірна

Надвірнянці, як вірні сини і дочки нашої держави, в цей важкий час воюють на передовій, не боячись заглядати в очі смерті, жертвуючи своїм власним здоров’ям та волонтери-надвірнянці, які надають необхідну посильну допомогу бійцям та прості мешканці міста, що вносять свою значну лепту в наближення перемоги над окупантом. Безумовно, ми думками і серцем з ними, підтримуючи їх щирою молитвою та подячними словами.

День міста – це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди. Разом із тим, це величне свято є даниною пам’яті багатьом поколінням надвірнянців, які впродовж століть будували рідне місто й заповіли нам берегти його та зміцнювати щоденною працею. То є свято, у якому тісно сплелися воєдино історія та сучасність, втілившись у такі милі й дорогі нашим серцям обриси площ, вулиць, скверів та храмів. Це свято всіх, хто по-справжньому любить своє рідне місто, пам’ятає його історію, пишається своїми героями. Впродовж багатьох років, овіяних славою наших предків, кожен, хто жив у Надвірній, та дочекався у теперішній час мережити рушничок долі благородними справами, заклав свою цеглину в перлини її архітектури, творячи велич неповторної й незбагненної рукотворної краси.

Адже у роки найважчих випробувань, не скорена жодними загарбниками, Надвірна завжди була джерелом національного духу, оборонцем національних святинь, залишаючись вірною національним символам, на її вулицях лунала українська мова, милозвучно звучала українська пісня, попри найжорстокіші заборони та переслідування надвірнянці були ревними вірянами церкви. Висловлюю вдячність попереднім поколінням надвірнянців, які долаючи різні труднощі та скруту в єдності і згуртованості, зуміли залишити нам багатий історичний спадок, невичерпну духовну скарбницю, з якої беремо сили й снагу для творення майбутнього. А також завжди радію молодому поколінню – нашому майбутньому, за те, що з повагою ставляться до славного минулого, намагаються зберегти архітектурну красу і безцінну спадщину, яку залишили нам наші предки.

Сьогодні, у патріотичному пориві любові до України та своєї малої Батьківщини – Надвірної, об’єдналися її мешканці, які є найбільшим багатством міста – щирі, працьовиті, високодуховні, що своєю звитяжною працею примножують культурний, інженерний та технічний потенціал. Адже всі здобутки і позитивні зміни відбуваються завдяки щоденній напруженій праці всіє громади задля розбудови та розвитку нашого міста, а загалом – і всієї України.

Невипадково, день народження міста припадає на другу неділю вересня, коли в державі відзначається день Працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, так як Надвірнянщина є центром великих промислових підприємств в галузі нафтовидобування та нафтопереробки, працівники яких вносять вагому частку в розвиток рідного міста, примноження його слави та забезпечення енергетичної незалежності нашої держави.

З нагоди відзначення Дня міста від депутатського корпусу і виконавчого комітету міської ради та від себе особисто щиро вітаю зі святом рідного міста. Бажаю міцного здоров’я, достатку, злагоди, мудрості і натхнення у справах та успіхів у всіх починаннях. Нехай ніколи не згасає промінь тепла та любові Ваших сердець до нашого міста, хай взаєморозуміння та братня любов єднає кожного з нас для довгоочікуваної перемоги та миру на нашій квітучій українській землі. Хай Господь Бог щедро обдаровує всіма земними благами на нові звершення, нові здобутки для блага нашої міської громади та всього українського народу!

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА РІДНІЙ НАДВІРНІЙ! ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ!

Зі святом Тебе, вічно квітуча, завжди молода і неповторно красива Надвірно!

Додати коментар