Поспілкуватися з бійцями Національної Гвардії, які побували на сході, мали змогу учні Стримбівської ЗОШ І-ІІ ступенів. 4 вересня 2015 року на зустріч до школярів завітали бійці «Легіону Свободи» Олег Туєшин, Андрій Семчук та Василь Голіней.

Бійці Нацгвардії

Метою проведення таких зустрічей вважають бійці - є відродження духовних цінностей українського народу, військово-патріотичного виховання молоді, виховання любові до Батьківщини.

Організував зустріч школярів із бійцями нацгвардії, депутат районної ради, свободівець, житель с. Стримба Сергій Штогрин, який неодноразово згуртовував жителів та організовував посилки для українських військових на передову.

Націоналіст представив побратимів та додав: «Це справжні Герої нашої країни, які не задумуючись стали на захист кордонів держави та кожного з нас. Вони, там, на передовій східного фронту оберігають наш з вами спокій».

Актовий зал був переповнений школярами, дітлахи і бійці були у захваті від спілкування. Учні обсіли військових з усіх сторін із побажаннями, запитаннями і просто для того, щоб потиснути руку захисникам.

Військові не лише розповіли дітям про свою службу, а й показали озброєння та екіпірування, яким користуються на фронті проти російського окупанта. З собою націоналісти привезли уламки від «Граду», осколки від гранат, використаний гранатомет, бронежилети, гільзи, каски, тепловізори, далекогляд та військову амуніцію з якою воювали проти московського окупанта.

Як розповів Олег Туєшин, 4-тий батальйон оперативного призначення Національної Гвардії України виконує бойові завдання в зоні військових дій на Сході держави. Василь Голіней, який ніс службу в батальйоні «Донбас» та отримав осколкове поранення 24 серпня минулого року під Іловайськом зауважив, що «Ми, українці, маємо покладатися тільки на себе. Після поранення я зрозумів, за що ми воюємо і як хочеться жити на СВОїй БОгом ДАній землі».

«Дуже приємно, що ці молоді люди розуміють, що відбувається на сході нашої держави. Вони вміють аналізувати, робити висновки. Совок вже вивітрився з голів українців завдяки реаліям сьогодення. Ця молодь – майбутнє нашої держави», – відзначив Олег Туєшин. Свободівець Андрій Семчук зазначив, що основне завдання, яке виконувала їхня розвідгрупа на передовій полягала у добуванні, зборі та узагальненні відомостей про противника. Окрім цього, бійці несли службу на блокпостах, допомагали місцевому населенню, охороняли від обстрілів людей, які будують фортифікаційні споруди на Донбасі. «Одного разу під час такого обстрілу я й отримав поранення в ногу» – розповів Андрій.

Школярі розпитували про реальні події на сході, про допомогу волонтерів, про ставлення та настрої місцевих жителів.

«Ми хочемо, щоб школярі знали, з ким воює українська армія, що в нас не АТО, а війна з російським окупантом, що на сході нашої країни регулярна російські армія, а не сепаратисти. Найголовніше, що підтримує нашу армію, додає їй впевненості - це ваша підтримка та допомога волонтерів, які допомагають не тільки продуктами, а й закуповують амуніцію для бійців, адже держава не в силі.», - наголосив Василь Голіней.

Бійці були задоволені спілкуванням з маленькими українцями. Дітлахи фотографувалися з військовою амуніцією, брали в бійців автографи, бажали перемоги та повернутися живими.

«Ми дуже раді, що в нас зростає таке майбутнє покоління, - наголосив Олег Туєшин, звертаючись до дітей, — Дивлячись, на вас, ми розуміємо, за що маємо воювати, і кого захищати. Ви наше майбутнє, тому ваші радісні обличчя, посмішки для нас найприємніші подарунки та найголовніше прагнення».

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Бійці Нацгвардії

Додати коментар