В рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» 10 вересня 2015 року в залі засідань Надвірнянської райдержадміністрації відбулася спортивна конференція на тему: «Актуальні проблеми спорту на Надвірнянщині та залучення дітей і молоді до здорового способу життя» з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту. В конференції взяли участь: голова райдержадміністрації Олександр Кеніз, перший заступник голови райдержадміністрації Іван Тодорук, заступник голови райдержадміністрації Богдан Зеленчук, заступник керівника виконавчого апарату районної ради Ігор Писклинець, міський голова Зіновій Андрійович, начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації Христина Богославець, директори спортивних шкіл, кращі тренери та спортсмени району.

Надвірна

Члени президії привітали тренерів та спортсменів з професійним святом Днем фізичної культури та спорту побажали здоров’я, наполегливості, високих результатів і нагородила грамотами та грошовими преміями.

Під час конференції кожен тренер з відповідного виду спорту: дзюдо, самбо, бокс, кікбоксинг, теніс, легка атлетика, футбол, шахи, шашки, тайський бокс, пауерліфтингу озвучив проблемні питання, які виникають в тренувальному процесі. Одними з найважливіших стали:

1. Безкоштовний проїзд дітей з сільських місцевостей на тренування.
2. Забезпечення спортсменів спортінвентарем.
3. Прийняти програми стипендій та преміювань спортсменам та тренерам за досягнуті високі результати.
4. Відкриття в Надвірнянській школі-інтернаті спеціалізованих спортивних класів.
5. Зведення спортивного манежу для масових видів спорту, зокрема в зимовий період.
6. Підтримка та популяризація інтелектуальних видів спорту.
7. Відкриття спортивних секцій у сільській місцевості і залучення дітей та молоді до здорового та активного способу життя.

Дані питання взяті до уваги і спільними зусиллями влада шукатиме шляхи їх вирішення. Спортивна галузь потребує фінансових вливань, адже високий результат спортсмена це тяжка праця.
Приємним моментом даного заходу стало вручення відділу молоді та спорту райдержадміністрації подяки Громадською організацією «Крук» за сприяння в оздоровленні дітей учасників АТО цього літа.

В Надвірній на майдані Шевченка колону велосипедисті зустрів заступник голови райдержадміністрації Богдан Зеленчук та начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації Христина Богославець. Спортсменів привітали з Днем фізичної культури та спорту, побажали здоров’я, миру, спокою, легкого маршруту та запросили на обід і відпочинок перед подальшою нелегкою дорогою до м. Коломиї. . Подібні акції неодноразово проводяться обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всі» через терени Надвірнянщини. Велоспорт повинен стати масовим видом, його треба розвивати та залучати дітей і молодь до здорового способу життя.

Надвірна

Надвірна

Надвірна

Додати коментар